Alexander de Mol van Otterloo

Ik ben afgestudeerd als bedrijfseconoom aan de Universiteit van Amsterdam. Na ruim 20 jaar werkzaam te zijn geweest bij ABN AMRO, ben ik in 2003 begonnen als trainer en coach bij De Mol van Otterloo en partners. In 2006 heb ik de overstap gemaakt naar ING Groep, afdeling Compliance, waar ik me, naast het werken als compliance officer, vooral heb gericht op het ontwikkelen en geven van trainingen.

Sinds 2011 werk ik bij NN waar ik me onder andere richt op: (i) het trainen van Compliance Officers, met een focus op de integratie van de compliance inhoud, het compliance framework en soft skills; (ii) het faciliteren van discussies over werk-gerelateerde dilemma’s, waarbij de doelgroep zowel managers als risk officers kan zijn; (iii) het begeleiden van train-the-trainer sessies.

Ik ben ervan overtuigd dat risk officers veel effectiever kunnen opereren en veel beter zullen worden geaccepteerd door het management, als zij in staat zijn om echt als adviseur of relatiemanager te acteren. Mijn passie is om in een internationale, non financial risk omgeving deze doelstellingen met groepen te bereiken, waarbij ik inmiddels kan bouwen op ruim 10 jaar ervaring in Azië, Mexico en Europa.

ADC_3412